Kommunicerande Samspel

 
 
 

James D MacDonalds Communicating Partners på svenska

Hjälper föräldrar att hjälpa sina barn
En modell för föräldrar och yrkesverksamma som möter barn som behöver stöd i sin språkutveckling.

 
   
   
   
  Startsida

Om denna sida

 
  Diskussion  
  Barnet som inte pratar än

Vem står bakom sidan? Och varför?

Jag som har gjort denna sida heter Linda Sebek. Jag är mamma till tre; sonen har Downs syndrom. När han var yngre letade jag efter en modell för språkträning som skulle passa både honom och resten av familjen. Det var då jag stötte på James MacDonald och hans Communicating Partners, på svenska kallad Kommunicerande Samspel. Det blev en vändning för oss. Jag har gjort den här sidan eftersom jag vill ge andra samma chans som vi fick.

Ny mirakelmetod? Bättre än...?

Nej, den är modellen är varken ny eller kommer att utföra några mirakel. Det finns många modeller som syftar till att stödja barns språkutveckling, det här är bara en av dem. Det bästa vore om du läser igenom vad du hittar här och, kanske, går med i diskussionsgruppen, sen bestämmer du dig för om detta är något för dig. Kanske vill du använda delar av modellen eller kombinera den med något annat. Det är OK, den modell som passar dig och ditt barn bäst är den bästa.

Vem skriver texterna här?

Om inget annat står specificerat är det texter som James MacDonald skrivit och jag översatt.

Äppelklyftig och Kommunicerande Samspel?

Äppelklyftig är namnet på mitt företag, som jag driver på min fritid. Bland annat har jag översatt en av MacDonalds böcker. Men du behöver inte handla något från mig för att använda Kommunicerande Samspel, råd, tips och idéer är gratis, diskussionsgruppen och facebookgruppen lika så.

Linda Sebek

 

 

 
  Barnet som pratar för lite eller otydligt  
  Skrik och bråk  
  I förskola/skola  
  Särskilda diagnoser  
  Material  
  Länkar och webbringar  
  Om denna sida